WWFT advies

De expert als Compliance officer Auditor Consultant

0 + jaar
Cool Number

Ervaring

De Compliance

experts

0 +
Cool Number

Terugkerende klanten

Global Risk Management Center

We geven ook cursussen!

De wet- en regelgeving voor Wwft, Wtt en AVG verandert heel snel. Wilt u altijd bij blijven met de meest actuele stand van zaken?

Global Risk Management Center

Global Risk Management Center

Waar wij gespecialiseerd in zijn

Wwft-advies inwinnen

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, verkort ook wel de Wwft genoemd, is een wet die gericht is op het voorkomen en het bestrijden van het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme is in 2008 ontstaan na het samenvoegen van de Wet melding ongebruikelijke transacties (Wet MOT) en de Wet identificatie bij dienstverlening (WID). Het doel van de Wwft is de integriteit van het financiële stelsel handhaven. In deze vernieuwde wet zijn bepalingen opgenomen die zaken als de verificatie en de identificatie van cliënten omvatten, maar ook de plicht om ongebruikelijke transacties te melden is hierin vastgelegd. Het zou middels de Wwft eenvoudiger moeten zijn dan voorheen om inzicht te krijgen in de plichten die u heeft als instelling. Helaas heeft deze wetgeving open einden die niet altijd eenvoudig in te vullen zijn. Daarom is Wwft-advies inwinnen zeker aan te raden, omdat u op deze manier mogelijke verregaande gevolgen voor uw organisatie kunt voorkomen.

Advies over de Wwft vragen aan een ervaren partij

Bedrijven waarvan het bestuur op afstand werkt van waar de bedrijfsactiviteiten plaatsvinden of waar erg veel geld in omgaat, waaronder banken, juweliers en autohandelaren, vallen onder de Wwft. Aangezien u vanzelfsprekend niet wilt meewerken aan illegale zaken als het witwassen van geld dat op ondeugdelijke wijze verkregen is en het financieren van terrorisme, is het zaak dat u voorkomt dat u met verkeerde cliënten in aanraking komt. Helaas komt het nog vaak voor dat bedrijven ongewild en onbedoeld meewerken aan dergelijke activiteiten, simpelweg omdat cliënten niet met de juiste intensiteit zijn gescreend. Door u te wenden tot Global Risk Management Center, kiest u voor een zeer ervaren partij voor advies over de Wwft. Met meer dan 22 jaar ervaring op dit gebied, kunnen wij van het juiste advies voorzien.

Een Wwft-adviseur van Global Risk Management Center in de arm nemen

U kunt een Wwft-adviseur van Global Risk Management Center in de arm nemen om u op een duidelijke, eenduidige manier te laten uitleggen wat er nu precies van uw instelling wordt verwacht op het gebied van de Wwft. Als u geen forse boetes of gevangenisstraf wilt riskeren, omdat de regels u niet helemaal helder zijn, schroom dan niet om met ons in contact te treden. Neem telefonisch contact op met onze medewerkers of maak een afspraak door het contactformulier op de website in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen, nadat we uw aanvraag hebben ontvangen.

Global Risk Management Center

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Compliance Officer

Wilt u volledig ontzorgd worden voor compliance op het gebied van Wwft, Wtt en/of AVG en vaststellen dat u ook aan deze processen voldoet?

Consultant

Wilt u volledig ontzorgd worden voor compliance op het gebied van Wwft, Wtt en/of AVG?

Auditor

Wilt u onafhankelijk vaststellen dat uw organisatie voldoet aan de Wwft, Wtt en/of AVG?

Global Risk Management Center

Global Risk Management Center

CONTACT

Contact Informatie

Alberteinsteinweg 4 Kantoor 33 8218 NH Lelystad

Telefoon: 06-4113 4086

E-mail: info@grmc.nl

Meld u aan voor nieuwe artikelen over de compliance wetgeving

Wij van GRMC schrijven elke twee weken een nieuw artikel over de compliance wetgeving. Bent u hier benieuwd naar, blijf dan op de hoogte en meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief!