Kunt u hier (direct)antwoord op geven?

Loopt u risico op een boete?

Wij van GRMC zijn benieuwd naar de mate van implementatie van de vernieuwde WWFT en AVG wetgeving. Wij merken dat veel bedrijven onnodig boetes ontvangen of berispt worden, omdat ze toch niet helemaal voldoen aan deze wetgeving. Zelfs als ze beweren het uitbesteed te hebben of er aan te voldoen. Dit is begrijpelijk aangezien deze wetgeving erg complex is. Echter deze boetes lopen op tot behoorlijk grote sommen en kan in het ergste geval zelfs leiden tot gevangenis straf. Daarom hebben wij een aantal vragen:

Kunt u hier (direct)antwoord op geven?

Zit u in de Financiële dienstverlening en wilt u weten of u risico loopt op een boete of om berispt te worden? Hier een paar belangrijke vragen:

 

  • Voor de wwft zijn alle ondernemers in de financiële dienstverlening verplicht een risicoanalyse te maken van hun bedrijf en over de klanten waar mee ze samenwerken. Heeft u zo’n risicoanalyse?
    • Weet u welk model u hiervoor gebruikt?
    • Heeft u van iedere klant een risicoanalyse? En haalt deze het verplichte standaard?
    • Hebben al uw werknemers de juiste actuele kennis over deze wetgeving? Dit is sinds kort wettelijk verplicht.

 

  • Bent u wettelijk verplicht een compliance officer en/of auditor in te huren?

 

  • De AVG waar u aan moet voldoen is in het voorjaar van 2018 veranderd, dit had vooral veel verandering op het gebied van klant gegevens. Doet u sinds die vernieuwing iets anders met uw klantgegevens? Welke extra stappen worden er nu wettelijk verwacht?

 

Kunt u een van de bovenstaande vragen niet met zekerheid beantwoorden? 

Dan is de kans groot dat u niet volledig voldoet aan de wetgeving. Het is wel belangrijk dat u hier aan voldoet, aangezien de AP en het openbaar ministerie actief aan het beboeten is.

GRMC heeft 22+ jaar ervaring in het helpen van bedrijven zoals die van u met het voldoen aan de AVG en WWFT wetgevingen. Dit heeft voor deze bedrijven voor veel extra tijd en opheldering gezorgd. U kunt een gratis intake gesprek inplannen waar wij alle zaken voor u op een rijtje zetten en kijken of wij u kunnen helpen.

We hebben ook een nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste informatie over de compliance wetgeving

Meld u aan voor nieuwe artikelen over de compliance wetgeving

Wij van GRMC schrijven elke twee weken een nieuw artikel over de compliance wetgeving. Bent u hier benieuwd naar, blijf dan op de hoogte en meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief!