Onze Artikelen

Hier kunt u alles lezen over de compliance wetgeving. Onze experts van GRMC hebben 22+ jaar ervaring in dit gebied

3 stelregels om fraude binnen de (Angelsaksische) Trust tegen te gaan.

Een (Angelsaksische) Trust wordt veel gebruikt voor een nalatenschap. Het vermogen van een persoon (de settlor of insteller) die zijn nalatenschap geregeld wil hebben, wordt juridisch overgedragen aan een Trustee (een beheerder) waarbij de voorwaarden worden vastgelegd in een Trust Deed. In Angelsaksische landen is dit een heel normale en veelvoorkomende structuur. Maar fraudeurs hebben de (Angelsaksische) Trusts ook ontdekt om vermogen te verduisteren. Wat kan je doen?
Transactiemonitoring

Transactiemonitoring: dit moet u niet missen

Transactiemonitoring is de laatste jaren hot. De vijf grootbanken in Nederland (ING, ABN AMRO, Rabobank, Volksbank en Triodos) zijn allemaal berispt of beboet. En dit is alleen voor de banken. Trustkantoren, belastingadviseurs, juweliers, etc. zijn ook onderdelen in het proces tegen het witwassen.

De banken en de toeslagenaffaire

Het kan haast niemand zijn ontgaan: de toeslagenaffaire. In de jacht op fraudeurs heeft de belastingdienst een groep mensen, op basis van vooroordelen, de…
Meld u aan

Krijg elke twee weken een nieuw artikel in uw email over de compliance wetgeving.

Volg ons
Onderwerpen
Populaire post

3 stelregels om fraude binnen de (Angelsaksische) Trust tegen te gaan.

Transactiemonitoring: dit moet u niet missen

De banken en de toeslagenaffaire

Meld u aan voor nieuwe artikelen over de compliance wetgeving

Wij van GRMC schrijven elke twee weken een nieuw artikel over de compliance wetgeving. Bent u hier benieuwd naar, blijf dan op de hoogte en meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief!